Eget Företag, utmärkt mässa för att skaffa rätt kunskap

Håkan Nilsson var en av de 1000-tals besökarna på mässan Eget Företag. Efter att ha sett en annons om mässan bestämde han sig för att åka ut och få lite råd inför företagsstarten. Vi kommer att inrikta oss på få men stora kunder, säger Håkan Nilsson som startade det nya bolaget Zinnovate AB för bara innan mässan öppnade. Tidigare har han varit toppchef i ett internationellt logistik bolag. Efter 23 år som anställd bestämde han sig för att söka friheten som egenföretagare istället. 
– Jag hade min sista arbetsdag i måndags, berättar Håkan. Tanken är att han ska komma lite närmare sina kunder och sälja konsulttjänster inom management och IT med fokus på den internationella transport- och logistik branschen. 
– Vi kommer att göra det vi är bäst på själva och sedan outsourca resten. Jag vill ta in yngre personer i företaget eftersom det skapar en balans i teamet. 
Vad har du gjort idag? – Jag har varit här sedan i morse och samlat information om allt praktiskt som ekonomi, bokföring och försäljning. Jag har också lyssnat på Stefan Lindström och Annika Thorberg. Vad tar ni med er hem? – Det viktigaste är för det första att veta man ska göra och sedan att göra det. Den här mässan är utmärkt för att skaffa kunskap och en källa till inspiration. Jag har också köpt böcker på mig en massa böcker. Han öppnar upp påsen och visar en hög med broschyrer, tidningar, information om försäkringar, böckerna Starta och driva företag, Aktiebolag och Avdrag – och så tidningen Allt om Eget företag förstås.