Inspiration, kunskap och möten dominerade mässan

Tre intensiva dagar med nära 8000 besökare och utställare som mötte varandra. På mässan Eget Företag 2014 fanns massor av kunskap att hämta, men besökarna pratade också mycket om inspiration.

Den som ville kunde följa mässan via livebevakningen och där publicerades många inlägg som besökarna gjorde på sociala medier. Några exempel:

Carina Hjelm: Flera intressanta föreläsningar :-) #eftg14 #inspirerande #drivaeget
Veronica Di Dato: Super day :) recommend attending the next @Eget_Foretag fair!
WeLink People: Otroligt inspirerande människor och företag här!
sofieformdesign: Uppfylld efter bra seminarium på #eftg14 i veckan.
Modusine: Många möten som gav mersmak
Katja Rothsten: Taking steps towards MY OWN business! Excited, inspired!
Josefin Hallström: Nu ska det bli företagare av oss!

Folk som vi träffade på mässan höll med om lovorden. Abdullah Jafri, Matthis Schilke och Sandjin Redzepagic har webbyrån Camido.se och var på Eget Företag för att hitta nya kontakter och lära sig mer om företagande.

- Här finns mycket intressant och många inspirerande människor och idéer! Vi besöker företagen som är här, nätverkar, knyter kontakter och sprider namnet genom att dela ut visitkort.

En annan i vimlet var Johan Öström som har avslutat en anställning och tänker nu satsa allt på företagande. Han besökte mässan flera dagar i rad för att suga musten ur alla resurser.

- Det här var ett perfekt forum för att få svar på mina frågor. Jag bokade tid för Speed Mentoring och pratade med en kvinna som själv drivit företag. Vi pratade mycket om vad som är enklast för att snabbt komma igång och jag vet nu hur jag ska göra. Den här mässan är ett grymt effektivt sätt att skapa sig vägar att gå vidare, säger Johan Öström.

Bland alla de resurser som finns är 120 kostnadsfria seminarier en kunskapsgruva att ösa ur. De spänner över ett stort område. Det finns seminarier om bokföring, om sociala medier, om skatter med mera. Även en hel del seminarier om försäljning, en mycket viktig del av företagande. En av dessa seminarier hölls av organisationen Företagarna där säljcoachen Björn Strid berättade om sin erfarenhet av försäljning. Bland annat hade han ett tips för de som tycker att försäljning känns läskigt.

- Du behöver inte tänka “sälja”. Tänk istället att du ska informera om en nyhet.

Genom att titta igenom livebevakningen hittar du fler råd från Björn Strid och från andra seminarier. Där finns också intervjuer, fler inlägg från sociala medier och bevakning av prisutdelningarna.

Och glöm inte att uppleva mässans möjligheter på plats. 2015 går Eget Företag av stapeln 8-10 oktober.